Nordjysk folketingsmedlem trækker støtten til Løkke

Preben Bang Henriksen trækker som det første medlem af Venstres folketingsgruppe støtten til formand Lars Løkke Rasmussen.

- Det er vigtigt, at de hovedbestyrelsesmedlemmer, der i morgen tager til Odense, er klar over, at der ikke er en enig folketingsgruppe, der støtter Løkke, siger Preben Bang Henriksen til TV2/Nord.

Tidligere integrations- og kirkeminister Birthe Rønn Hornbech har sagt, at hun overvejer at forlade Venstre, hvis Lars Løkke Rasmussen bliver som formand.

Årsagen til Preben Bang Henriksens udmelding skal findes i de mange sager, Lars Løkke Rasmussen har været centrum i.

- Det er bilagssagen generelt, men i særdeleshed at han ikke har fremlagt dokumentation for tøjkøb og for beskatning af resten.

- Det ville være særdeles nemt at fremlægge, hvis man havde lyst til det. Men når han alligevel lader være, efterlader det et indtryk i befolkningen af urent trav.

- Derfor håber jeg, der bliver indkaldt til ekstraordinært landsmøde, hvor vi kan vælge en ny formand, siger Preben Bang Henriksen til TV2/Nord.

Flere i Venstres bagland har åbent kritiseret partiformanden, der senest har været i mediernes søgelys efter en sag om tøjindkøb for 152.000 kroner, rygning på hotelværelser og en familierejse på partiets regning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip