Nordjysk kommune finder plads til over 300 nye flygtninge

Thisted Kommune i Nordjylland er parat til at modtage flere hundrede asylansøgere ud over det antal, som kommunen allerede har faciliteter til at kunne indkvartere og tage sig af.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Ifølge borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) er der "lige nu et behov for, at vi står sammen i Danmark og hjælper de mange nye asylansøgere".

- Derfor har vi i Thisted Kommune arbejdet meget hurtigt for at udpege adresser og finde ekstra kapacitet til dem. Vi er nu klar til at modtage 330 ekstra asylansøgere på midlertidige adresser, udtaler hun i meddelelsen.

Samtidig har kommunalbestyrelsen besluttet, at en planlagt etablering af 200 såkaldte bufferpladser til asylansøgere bliver fremskyndet.

Udvidelsen af kapaciteten vil ikke have direkte negative økonomiske konsekvenser for Thisted Kommune, men den forventes at skabe flere arbejdspladser og øget omsætning i lokalområdet.

Thisted Kommune har i forvejen et stort asylcenter i Hanstholm, hvor der allerede er placeret 310 asylansøgere.

Selv om flere lande længere sydpå i Europa har indført grænsekontrol de seneste dage dukker der fortsat mange migranter og flygtninge op ved de danske grænser.

Chefen for Rigspolitiet, Jens Henrik Højbjerg, siger onsdag til Politiken, at siden forrige søndag er der ankommet mindst 7500 personer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip