Nordjysk kvinde tæskede sine børn med jernrør og hundelænker: Nu er hendes dom stadfæstet

Gennem en årrække har en nordjysk kvinde udøvet systematisk mishandling mod sine fem børn.

Hun har slået dem med bøjler, støvsugerrør, bestik, en hundelænke og en fluesmækker.

Hun har sparket dem og bidt dem i hovedet og på kroppen og spyttet dem i deres ansigter.

Alle disse uhyrligheder har Vestre Landsret torsdag fundet bevist, og derfor har den stadfæstet byrettens dom på et års fængsel til kvinden, der i dag er 37 år.

Landsretten finder det ligesom byretten bevist, at mishandlingen fandt sted fra 2000 til 2011.

Børnene er født i henholdsvis 1995, 1997, 1999, 2004 og 2008.

Det drejer sig om to piger og tre drenge.

Sagen startede, da den ældste pige gik til en socialrådgiver og fortalte om sine oplevelser med moren. Hendes lillesøster bekræftede efterfølgende overfor politiet de fleste af anklagerne.

I byretten ændrede begge piger forklaringer og nægtede pludselig samtlige beskyldninger, men både byret og landsret valgte ikke desto mindre at kende moren skyldig i legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter og mishandling.

Det skyldes blandt andet indberetninger fra skole og kommune om, at børnene virkede præget af vold, ligesom drengene på videoafhøringer fortalte om morens mishandling.

Kvindens advokat, Ken Ellemose, fortæller torsdag eftermiddag, at den 37-årige kvinde i dag har "et godt forhold" til sine to døtre.

- Hun har gode forhold til pigerne, men ikkeeksisterende til den ældste søn. De to yngste drenge har hun ikke set, siden deres biologiske far tog dem med sig i oktober 2011, siger han til Ritzau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip