Nordjysk mor kvalte sin søn: 11 års fængsel er for meget

En 36-årig kvinde fra Aalborg, som i sidste måned blev idømt 11 års fængsel for at have kvalt sin fireårige dreng i deres lejlighed, har anket straffen til Vestre Landsret.

Det siger kvindens advokat til nordjyske.dk.

- Dommen er anket til formildelse, siger kvindens forsvarer, Peter Secher Schmidt, til netavisen.

Han betegner straffen som værende i overkanten og peger ifølge nordjyske.dk på, at der ikke foreligger lignende domme, hvor en mor er dømt for manddrab på sit eget barn.

I byretten krævede anklageren kvinden idømt 14 års fængsel, mens Peter Secher Schmidt procederede for højst otte års fængsel.

Det var 16. december 2013, at kvinden tog livet af sin dreng ved at kvæle ham i sin lejlighed i Strynøgade i Aalborg. Efter drabet henvendte hun sig selv til politiet.

Den 36-årige, som ikke har andre børn, forsøgte efter drabet at tage sit eget liv med piller. Det lykkedes ikke, og morgenen efter forsøgte hun at skære pulsåren over på sig selv. Men da det heller ikke lykkedes, kontaktede kvinden politiet.

Moren og drengens far, der bor i København, havde igennem længere tid haft en bitter strid om samkvems- og forældremyndigheden over drengen kørende ved Statsforvaltningen.

Efter drengens tragiske død fortsatte uenighederne, da forældrene ikke kunne blive enige om, hvor deres søn skulle begraves.

Moren ville have ham begravet i Aalborg, mens faren ville have ham begravet i København.

Skifteretten endte med at give moren medhold, da hun havde den fulde forældremyndighed og derfor blev regnet for drengens nærmeste pårørende - selvom hun havde slået ham ihjel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip