Nordjyske kommuner viser unge den digitale verden

Skrevet af Redaktionen

21/01/2013

Mest læste i dag

 Messen 'Uddannelse uden grænser' i Aalborg den  23. og 24. januar, er for unge, fra hele regionens Ungdomsuddannelser, og de vil blive tilbudt hjælp, til at begå sig, i den digitale verden af ydelser.

Kommunerne deltager på messen for at komme ud at møde, de unge, der hvor de unge er.

Netop ydelser til de unge er med i første bølge af obligatorisk selvbetjening, og hvis de unge ikke har styr på NemID og selvbetjening, kan de risikere at komme for sent eller helt miste de ydelser, de er berettigede til.

- Vi vil meget gerne være på forkant i vores Borgerservice og hjælpe de unge så meget som muligt med at blive digitale. Det handler om at nå de unge i det forum, de er og forberede dem på fremtiden, så de undgår at miste de ydelser, de har ret til, siger Afdelingsleder Gitte Munk, Frederikshavn Borgerservice.

Den kommunale Borgerservice rykker ud på messen og vejleder de unge i de digitale selvbetjeningsløsninger, udsteder NemID, opretter digitale postkasser og meget mere. Der vil også være en konkurrence om NemID, hvor de unge kan teste deres viden om NemID.

Programmet for messen er derfor både generel og individuel vejledning af de unge. Målet er, at de undgår turen i Borgerservice bagefter.

Det er samarbejdet mellem de 4 kommuner, der gør den
individuelle vejledning mulig, fordi der på den måde er flere ressourcer tilstede.