Nordjyske tog er også aflyst fredag

Togene mellem Aalborg og Frederikshavn er aflyst resten af torsdagen og fredag af sikkerhedsmæssige grunde, som skyldes kraftig regn, oplyser Banedanmark.

De massive regnmængder i Vendsyssel er skyld i dæmningsskred flere steder på strækningen mellem Aalborg og Frederikshavn. Det er derfor heller ikke muligt at køre tog fredag.

- Banedanmark arbejder hårdt på at udbedre skaderne, men der er ingen prognose for, hvornår togdriften bliver normal igen. Vi ved mere først på eftermiddagen fredag, siger sekretariatschef Klaus Frelling Andersen fra Banedanmark til Ritzau.

Arbejdet er vanskeliggjort af vandmasserne, der gør det svært at arbejde på dæmningerne. Mange jernbaner løber på jordvolde, og flere steder kan siderne på voldene have tendens til at skylle væk.

- Der er så meget vand, at vi kan komme til at gøre mere skade end gavn, siger han.

Der er siden onsdag flere steder i Nordjylland faldet over 100 millimeter regn. Det har forårsaget sammenstyrtede veje og har altså også betydning for togdriften.

Sektionschefen fortæller, at der ikke er sket skader på selve sporene, men udelukkende de såkaldte dæmninger, som er de jordvolde, der understøtter jernbanesporene.

- Men vi har lukket banen på grund af sikkerheden, fordi der er en risiko for, at fundamentet for jernbanen delvist kan forsvinde, siger han.

Allerede fra morgenstunden torsdag meddelte DSB, at togdriften mellem Hjørring og Frederikshavn var indstillet. I løbet af formiddagen lød meldingen dog, at man alligevel ville køre på strækningen.

Der gik dog ikke længe før, at Banedanmarks teknikere havde vurderet jernbanens tilstand til at være sikkerhedsmæssig uforsvarlig, og togdriften blev inden middag indstillet på hele strækningen mellem Aalborg og Frederikshavn.

DSB har bestilt togbusser til at betjene passagererne på strækningen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip