Nordkorea bruger angiveligt kun internet til hackerangreb

Internettet i Nordkorea blev ramt af et nedbrud efter et øjensynligt hackerangreb i denne uge, men de fleste af landets indbyggere vil ikke have bemærket det.

Det siger eksperter om det lukkede kommunistiske regime, som forsøger at hindre enhver form for udenlandsk påvirkning af befolkningen.

Det mystiske blackout skete mandag, efter at USA havde advaret om, at det ville svare igen på en "passende måde" på et hackerangreb mod filmgiganten Sony, som ifølge USA modtog trusler fra hackere i Nordkorea på grund af filmen "The Interview".

Filmen er en komedie om to amerikanske journalister, der af den amerikanske efterretningstjeneste CIA bliver opfordret til at slå den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, ihjel.

Langt de fleste nordkoreanere har ikke forbindelse til internettet. I stedet har de et intranet, kwangmyong, som kan anvendes til e-mail, visse online spil og give adgang til statslige hjemmesider.

Alt indhold på kwangmyong bliver censureret og overvåget. En chat-service på netværket blev for nylig lukket, fordi den i stigende blev populær blandt studerende, hvilket foruroligede myndighederne.

Park Kun-Ha, som er generalsekretær for Nordkoreas Intellektuelle Solidaritet, en hjemmeside, der styres af nordkoreanske flygtninge i Sydkorea, siger, at "titusinder af nordkoreanere" bruger intranettet, mens internettet kun kan anvendes af kommunistpartiets øverste ledere og propagandaeksperter.

- Nordkoreanernes tilværelse er ikke præget af computere og internettet, som den øvrige verden, fastslår Park.

En anden ekspert på hackerangreb, Lim Jong-In, siger, at der er meget lidt at angribe i verdens mindst intern-opkoblede land.

Nordkoreas begrænsede forbindelse til internettet er baseret på kun fire store kabler, der går gennem Kina, og som kontrolleres af selskabet China Unicom.

Det har angiveligt kun omkring 1000 registrerede IP-adresser på det nationale domæne mod 112 millioner i Sydkorea.

Men en eliteenhed bestående af tusindvis af hackere menes at være sat ind for at kunne udføre angreb mod blandt andet sydkoreanske banker, ministerier og medier.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip