Nordkorea dømmer på ny en amerikaner til straffearbejde

Højesteret i Nordkorea har fredag dømt en koreansk-amerikaner til ti års hårdt straffearbejde på grund af undergravende virksomhed og spionage.

Det oplyser det kinesiske nyhedsbureau Xinhua ifølge AFP.

Straffen til Kim Dong-chul kommer, kun få uger efter at den amerikanske studerende Otto Wambier blev idømt 15 års hårdt straffearbejde for at have stjålet et propagandaskilt på et hotel i hovedstaden Pyongyang.

Den 62-årige Kim Dong-chul, der har været amerikansk statsborger siden 1987, blev anholdt tilbage i oktober på anklager om spionage.

For en måned siden indrømmede han for rullende kameraer i Nordkorea, at han havde stjålet følsomme militærhemmeligheder. Her bad han samtidig om benådning i en seance, der ifølge USA var nøje orkestreret af Nordkorea.

Udlændinge, der tilbageholdes i Nordkorea, skal ofte læse en skriftlig bekendelse af deres synder op, hvilket ses som det første skridt på vejen mod en senere løsladelse.

Men ifølge iagttagere er det langt fra givet, at hverken Otto Wambier eller Kim Dong-chul bliver løsladt snarligt.

Spændingerne på den koreanske halvø er nemlig taget til i kølvandet af Nordkoreas atomprøvesprængninger, hvilket har fået det internationale samfund med USA og FN i spidsen til at skærpe sanktionerne mod det forarmede Nordkorea.

I alt menes seks udlændinge at være tilbageholdt i Nordkorea for tiden.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip