Nordkorea forbyder borgere at hedde Jong-un

Hvad skal barnet hedde?

Svaret på det spørgsmål må ikke være Jong-un, hvis man er bosat i Nordkorea, hvor lederen som bekendt hedder Kim Jong-un.

Det skriver det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap på baggrund af officielle nordkoreanske dokumenter. Forbuddet skulle være et forsøg på at værne om Kim Jong-uns autoritet.

Også personer, der allerede hedder Kim Jong-un, skal tvinges til at skifte navn, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Alle partiorganer og offentlige sikkerhedsmyndigheder bør lave en liste over borgere, der hedder Kim Jong-un ... og træne dem til frivilligt at ændre deres navn, hedder det i et dokument, som den sydkoreanske tv-station KBS er i besiddelse af.

Som led i processen vil de berørte personers sygesikringsbeviser og skolepapirer blandt andet skulle ændres.

Kim Jong-un blev leder af Nordkorea i slutningen af 2011 og er tredje generation af Kim-dynastiet. Også tidligere har det været forbudt at opkalde sine børn efter de nordkoreanske ledere, Kim Il-sung og Kim Jong-il, den nuværende diktators farfar og far. Det er det i øvrigt stadig.

Ifølge KBS blev det allerede i januar 2011 besluttet, at almindelige borgere ikke længere skulle kunne kalde sig Kim Jong-un. Det skete kort efter, at Kim var blevet udpeget som det lukkede lands kommende leder.

Ligesom så mange andre historier fra Nordkorea er det vanskeligt at sige, om dokumenterne, der beskriver forbuddet, er ægte. Men idet at navnepolitikken har været på samme måde under de tidligere, nu afdøde ledere, siger kilder til AFP, at forbuddet virker sandsynligt.

/ritzau/dpa

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip