Nordkorea frigiver to amerikanere

Nordkorea har løsladt to amerikanske statsborgere, oplyser det amerikanske udenrigsministerium.

- Udenrigsministeriet hilser løsladelsen i Nordkorea af de amerikanske borgere Kenneth Bae og Matthew Todd Miller velkommen. De har været tilbageholdt i henholdsvis to år og i syv måneder, lyder den amerikanske kommentar.

Løsladelsen af de to amerikanere kommer kun to uger efter, at den nordkoreanske regering løslod den 56-årige amerikaner Jeffrey Fowle.

Han blev fængslet i april, tilsyneladende fordi han havde efterladt en bibel på et hotel i Nordkorea.

- Det er skønt, jeg kunne ikke være lykkeligere, siger Baes søn til nyheden om faderens frigivelse.

Den 42-årige Bae, der er af koreansk oprindelse, er missionær. Han blev anholdt i Nordkorea i 2012 og dømt til 15 års hårdt arbejde for forbrydelser mod staten.

Den 24-årige Miller var anklaget for spionage og havde fået en straf på seks års hårdt arbejde.

USA's regering sender en særlig tak til den svenske regering "for deres utrættelige anstrengelser for at kunne sikre Baes og Millers frihed".

USA har ikke selv en ambassade i Nordkoreas hovedstad, Pyongyang, fordi de to lande ikke har diplomatiske forbindelser. Det er derfor den svenske ambassade, der har varetaget USA's interesser.

Frigivelserne af amerikanerne kan være et signal fra Nordkorea om, at det er villig til at forhandle med USA og stormagterne om det nordkoreanske atomvåbenprogram og om en generel nedtrapning af spændingerne på den koreanske halvø

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip