Nordkorea fyrer endnu et missil i havet: Japan raser

Nordkorea har onsdag affyret mindst ét ballistisk missil fra den vestlige del af landet og ud i Det Japanske Hav mod øst.

Det oplyser Sydkoreas og USA's militær.

Ifølge amerikanernes oplysninger sendte Nordkorea to missiler af sted på samme tid. Det ene eksploderede dog lige efter affyring, mens det andet "blev sporet til at bevæge sig over Nordkorea og ind i Det Japanske Hav".

Sidstnævnte missil fløj angiveligt omkring 1000 kilometer og landede 250 kilometer fra Japans kyst. Det har fået Japans premierminister, Shinzo Abe, til at omtale episoden som en "uhyrlig handling".

- Det er en alvorlig trussel mod vores lands sikkerhed. Dette er en uhyrlig handling, der ikke vil blive tolereret, siger han ifølge AFP.

Ifølge en sydkoreansk embedsmand skulle der være tale om et mellemdistancemissil af typen Rodong.

Japans forsvarsminister, Gen Nakatani, siger ifølge AFP, at missilet landede i Det Japanske Hav i landets såkaldte eksklusive økonomiske zone. Det er et område ud for landets kyst, hvor Japan har rettigheder over eksempelvis fiskeri og eventuelle naturressourcer.

Ikke siden 1998 skal et nordkoreansk missil være landet i zonen.

Det er ikke mere end et par uger siden, at Nordkorea sidst sendte missiler op i luften. Dengang var der tale om tre af slagsen. De landede alle i Det Japanske Hav efter at have fløjet mellem 500 og 600 kilometer.

Ifølge det nordkoreanske medie KCNA var der dengang tale om et simuleret atomangreb, og det skete på en direkte ordre fra Nordkoreas leder, Kim Jong-un. Han overværede angiveligt også aktionen.

Styret i Nordkorea reagerede i juli vredt på nyheden om, at Sydkorea og USA har truffet endelig afgørelse om at etablere et forsvarssystem, der kan forhindre missiler fra Nordkorea i at ramme nabolandet.

Nordkorea har truet med at gengælde opstillingen af et missilskjold med "fysisk handling", så snart det kender den geografiske placering af systemet.

FN's Sikkerhedsråd vedtog i marts en resolution om at udvide de internationale sanktioner mod Nordkorea. Det skete som svar på Nordkoreas atomprøvesprængning 6. januar, som var den fjerde af slagsen i det lukkede land.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip