Nordkorea-komedie henter en million dollar i svær premiere

Filmen "The Interview", der vises i 331 amerikanske biografer, indspillede en million dollar (6,1 millioner kroner) på premieredagen juledag, og den står til at nå op på tre millioner dollar (18,29 millioner kroner) hen over den fire dage lange juleferie, skriver Variety.com.

Filmen fik premiere juledag i et begrænset antal biografer i USA, efter at Sony Pictures oprindeligt havde udsat offentliggørelsen oven på et ødelæggende hackerangreb, som Nordkorea beskyldes for at stå bag.

Der er stadig et godt stykke op til de 44 millioner dollar, svarende til 268 millioner kroner, filmen har kostet at lave. Dertil skal lægges yderligere millioner, som Sony har brugt på at markedsføre "The Interview".

Komedien, som handler om et attentat på Nordkoreas leder, blev 25. december vist i 331 biografer i USA, hvilket er mindre end en tiendedel af det antal biografer, hvor den ifølge den oprindelige plan skulle have haft premiere.

Flere store biografkæder har fravalgt filmen af sikkerhedshensyn efter trusler fra en hackergruppe, der har fremsat terrortrusler. FBI siger, at Nordkorea står bag både truslerne og hackerangrebene.

Det beløb, som filmen har indspillet, er langt mindre end hits som "Hobbitten" fra New Line-MGM, "Unbroken" fra Universal, og Disney's "Into the Woods", der alle ventes at nå op på mindst 45 millioner dollar (274,4 millioner kroner) på fire dage.

- I forhold til de ekstremt vanskelige omstændigheder er vi meget taknemmelige over, at folk fra hele landet har valgt at se "The Interview" på den første dag for den specielle udgivelse, siger distributionschef i Sony, Rory Bruer, i en meddelelse.

"The Interview" indeholder en god portion plat humor, og forløbet op til offentliggørelsen har fået folk, der måske ikke lige var i målgruppen, til at komme til premieren for at bakke op om ytringsfriheden.

Sony Pictures har også udgivet filmen på internettet via eksempelvis YouTube, Google Play og selskabets egen hjemmeside. Her kan filmen ses mod betaling.

Omsætningen fra online-salget er endnu ikke blevet offentliggjort af Sony.

En fildelingshjemmeside har oplyst, at "The Interview" er blevet downloadet over 750.000 gange af internetpirater, der ikke betaler for filmen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip