Nordkorea: Overvågede smartphones tilladt

Sol Stoffregen

|

14/08/2013

Dagens topnyheder

Det tyder på, at nye tider er på vej i et af verdens mest isolerede og censurede lande. Nordkorea er nemlig klar med sin første egenproducerede smartphonetelefon, som nordkoreanerne lovligt må bruge, oplyser Ritzau. Den nordkoreanske leder Kim Jong-Un har ellers forbudt befolkningen at bruge data på mobiltelefoner i landet.

Den nye smartphone, der har fået navnet "Arirang", er opkaldt efter en berømt koreansk folkemelodi. Efter sigende skulle telefonen være produceret i det lukkede land, men rygtet fortæller, at Arirang istedet er made in China. Flere iagttagere hælder til, at de "nordkoreanske" smartphones er sat i verden for at holde befolkningen fra udenlandske telefoner, som er langt sværre at overvåge. Nordkorea er kendt for at holde skarpt øje med landets interne og eksterne kommunikation især ved hjælp af overvågning og aflytning.  

På nuværende tidspunkt skal nordkoreanerne have specielle tilladelser for at ringe ud af landet eller gå på internettet, som er begrænset til at omfatte Nordkoreas eget Kwangmyong-net.    

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med nu.