Nordkorea tilbageholder en amerikansk turist

En amerikansk mand blev 10. april tilbageholdt af de nordkoreanske myndigheder, oplyser det nordkoreanske nyhedsbureau, KCNA, fredag.

Oplysningen kommer samme dag, som dem amerikanske præsident, Barack Obama, har begyndt sit to-dages besøg i Sydkorea.

Den tilbageholdte amerikaner er en 24-årig turist, der blev anholdt for sin "dumdristige opførsel, da han skulle igennem formaliteter i forbindelse med sin indrejse i landet", lyder det i et kort telegram fra KCNA.

Ifølge nyhedsbureauet havde amerikaneren et turistvisum, men han "rev det i stykker og råbte, at han var kommet til Nordkorea, fordi han har valgt landet som et tilflugtssted".

USA er nu i kontakt med Sveriges ambassade i Nordkorea om situationen, fordi USA ikke har diplomatiske relationer med Nordkorea, og landet derfor er repræsenteret gennem Sverige.

- Vi er selvfølgeig klar over oplysningerne om, at en amerikansk statsborger bliver tilbageholdt i Nordkorea, siger talskvinde for USA's udenrigsministerium, Jen Psaki, ifølge Reuters.

- Vi har ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt. Vi er i kontakt med Sveriges ambassade om situationen, tilføjer hun.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip