Nordmænd danner ring om moské i solidaritet

For at vise respekt og solidaritet for Norges muslimske mindretal samlede der sig hen under aften lørdag 200 mennesker, som dannede ring om en moské i Oslo.

Det skete i forlængelse af forrige uges vellykkede arrangement foran byens jødiske synagoge. Her dannede unge muslimer ring om synagogen for at vise, at de afviser ekstremisme og had efter terrorangrebene i København for to uger siden.

Denne gang var det Central Jamaa-e Ahl-e Sunnat i det centrale Oslo, som blev omringet af de frivillige.

Blandt deltagerne var lederen af det mosaiske trossamfund i Norge, Ervin Kohn.

- Dette er et signal, som viser, at vi vil stå op for vore muslimske brødre og den muslimske minoritet i Norge, siger han til NRK.

Målet med solidaritetsringen var at vise afsky over for det stigende had mod muslimer og fremmedfrygt.

- Markeringen uden for synagogen inspirerede os og mange andre. Nu håber vi, at denne solidaritetsring også vil inspirere til andre markeringer globalt, siger Kristina Flem, som var en af initiativtagerne.

- Jeg håber, at folk ser og kan opleve, at man ikke behøver at være fjender.

Ghulam Sarwar, der er leder i moskeen, siger, at han sætter stor pris på alle de, der valgte at komme for at vise deres solidaritet.

- Vi er blevet hevet i fra mange sider. Denne markering er jeg stolt af. Vi støtter det og er med på dette, fastslår han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip