Nordmænd går i fakkeltog for drabsdømt i DR Congo

Flere hundrede nordmænd er samlet lørdag i Oslo ved et fakkeltog til støtte for den drabsdømte Joshua French, som sidder fængslet på sjette år i DR Congo.

Nordmandens søster Hannah French er en af initiativtagerne, og hans mor Kari Hilde French har opholdt sig 11 måneder i det afrikanske land, hvor hun besøger sin søn dagligt.

Også lederen af Oslocentret for Fred og Menneskerettigheder, Kjell Magne Bondevik, deltager i demonstrationen i den norske hovedstad.

- Jeg er her, fordi Joshua French er udsat for en umenneskelig behandling, og det vil vi protestere imod og sætte en stopper for. For mig er dette et spørgsmål om medfølelse og menneskeværd, siger Kjell Magne Bondevik.

Demonstranterne hævder, at Joshua French er offer for et justitsmord og ønsker ham hjem til Norge snarest.

Den drabsdømtes søster appellerede til de norske myndigheder om at ændre strategi for at få ham hjem.

- Myndighederne har sagt, at de har arbejdet med sagen i fem og et halvt år. Det er på tide at ændre strategi, for det er åbenlyst, at de mennesker og den strategi, de bruger, ikke fungerer. Tal med briterne, tal med andre lande, kontakt mennesker med erfaring og myndighed, siger Hannah French.

Joshua French blev i 2009 anholdt sammen med samarbejdspartneren og vennen Tjostolv Moland, efter at deres chauffør blev fundet dræbt, og de blev siden dømt til døden ved tre retsinstanser i DR Congo.

Moland blev i august sidste år fundet død i fængselscellen, som han delte med French.

Congolesisk politi har tidligere sagt, at Moland tog sit eget liv, men i december sidste år valgte politiet - til det norske kriminalpolitis store overraskelse - at tiltale Joshua French for mordet.

/ritzau/NTB

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip