Nordmænd stjæler bibler som aldrig før

Biblen siger, at det er forbudt at stjæle, men hvis man ikke har læst den, ved man det ikke. 

Måske det er derfor, at flere norske boghandlere nu må gemme bibler væk fra hylderne, efter de har oplevet en stigning i tyverier af den gamle bog. 

- Det at bibler bliver stjålet, er et stort problem her, siger Christian Skrede, der er daglig leder i Eldorado Boghandel i Oslo til det norske fagmagasin Bok og Samfunn, ifølge Dagbladet

Ifølge det norske magasin kan der være flere årsager til, at biblen er blevet så populær at stjæle. For det første er det stadig en af Norges mest populære bøger, den solgte omkring 76.000 kopier sidste år, og så er der prisen. 

En bibel i Norge er ofte væsentligt dyrere end andre bøger, den kan ofte gå for omkring 1000 norske kroner stykket. 

Selvom den ældgamle bog stadig er særdeles populær hos vores norske venner, så er den ikke at finde på den norske bestsellerliste lige nu, men det er der en ganske simpel forklaring på. Den norske boghandlerforening tager kun nye udgivelser med på deres opgørelse, og da biblen bliver ikke genoptrykt særlig ofte, er den ikke med.

Men da det norske Bibelselskab i 2011 udgav en nyoversættelse efter 11 års arbejde, strøg den direkte ind på bestsellerlisten. 

 

Dagens Gossip