Nordmænd terroranmelder nordmænd: De rekrutterer til IS

Nordmænd med irakisk baggrund har anmeldt to landsmænd for at "true rigets sikkerhed" og for at rekruttere til gruppen Islamisk Stat (IS), som i øjeblikket rykker frem og spreder rædsel i det nordlige Irak og Syrien.

Rådet for det irakiske samfund i Norge har anmeldt to fremtrædende norske islamister, skriver nyhedsbureauet NTB.

Den ene med pakistansk baggrund har været talsperson for gruppen Profetens Ummah, og den anden med irakisk baggrund har været associeret med gruppen.

Anmeldelsen er ifølge NRK sket, efter at den tidligere talsmand Ubaydullah Hussain til avisen VG har udtrykt sin støtte til IS i kølvandet på offentliggørelsen af en bestialsk henrettelse af freelancejournalisten James Foley.

Mohyeldeen Mohammad er ifølge avisen Dagbladet også anmeldt, da han ligeledes har hyldet jihadisterne fra IS.

- Vi er forpligtet til at bekæmpe alle former for terrorisme og opfordring til terror. De to, som vi anmelder, truer både rigets sikkerhed og de grundlæggende norske værdier, siger talsperson Mohammad Hussein fra det irakiske råd.

Ubaydullah Hussains advokat John Christian Elden mener, at Rådet for det irakiske samfund i Norge prøver at kriminalisere nordmanden med de pakistanske rødders legitime holdninger.

- Dette er også en måde at deltage i den offentlige og åbne værdidebat. Det er et forsøg på at lukke munden på folk og kriminalisere deres meninger i stedet for at argumentere imod dem. Det er et spørgsmål, om det er en god taktik, siger Elden.

/ritzau/