Nordmand tiltalt for IS-krig: Jeg har ændret holdning

En norsk-somalisk 30-årig mand, som er en blandt tre tiltalte i en sag om deltagelse i krigen for Islamisk Stat (IS) i Syrien, hævder, at han har ændret syn på den islamistiske gruppe.

Sagen mod den mistænkte Syrien-kriger er den første ved en norsk domstol efter en ny lov, der forbyder norske statsborgere at deltage i og støtte en terrororganisation.

- Jeg er sikker på, at IS gør meget godt, men det er ikke sådan, at jeg deler deres syn på alle punkter, siger manden under sin forklaring i retten i Oslo onsdag.

På et spørgsmål fra dommeren om, hvad præcis den 30-årige far til to henviser til, svarer han: "Du kan sige, at jeg ikke deler deres syn."

Han vil imidlertid ikke uddybe det spørgsmål på opfordring fra sagens dommer Geir Grindhaug.

- Efter jeg kom tilbage til Norge, har jeg gjort det klart, at jeg ikke længere er del af IS, og at jeg ikke deler deres syn, siger den 30-årige.

Selvom manden skulle være rejst til Syrien for at udøve humanitær hjælp, sendte han billeder hjem til familien, hvor han poserer med en Kalasjnikov.

Den 30-årige har nægtet sig skyldig i anklagen om, at han har været i væbnet kamp for Islamisk Stat fra sommeren 2013 til slutningen af januar 2014.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip