Nordmand tiltalt for IS-krig: Jeg har ændret holdning

En norsk-somalisk 30-årig mand, som er en blandt tre tiltalte i en sag om deltagelse i krigen for Islamisk Stat (IS) i Syrien, hævder, at han har ændret syn på den islamistiske gruppe.

Sagen mod den mistænkte Syrien-kriger er den første ved en norsk domstol efter en ny lov, der forbyder norske statsborgere at deltage i og støtte en terrororganisation.

- Jeg er sikker på, at IS gør meget godt, men det er ikke sådan, at jeg deler deres syn på alle punkter, siger manden under sin forklaring i retten i Oslo onsdag.

På et spørgsmål fra dommeren om, hvad præcis den 30-årige far til to henviser til, svarer han: "Du kan sige, at jeg ikke deler deres syn."

Han vil imidlertid ikke uddybe det spørgsmål på opfordring fra sagens dommer Geir Grindhaug.

- Efter jeg kom tilbage til Norge, har jeg gjort det klart, at jeg ikke længere er del af IS, og at jeg ikke deler deres syn, siger den 30-årige.

Selvom manden skulle være rejst til Syrien for at udøve humanitær hjælp, sendte han billeder hjem til familien, hvor han poserer med en Kalasjnikov.

Den 30-årige har nægtet sig skyldig i anklagen om, at han har været i væbnet kamp for Islamisk Stat fra sommeren 2013 til slutningen af januar 2014.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip