Norge får dyrepoliti: Skal sørge for at flere bliver straffet

Dyrevelfærd er et varmt enme i disse dage. I tirsdags vedtog Folketinget anført af fødevareminister Dan Jørgensen forbud mod dyresex, og i dag har Norges landbrugsminister oplyst, at man vil lave et dyrepoliti.

Norges landbrugsminister Sylvi Listhaug astslog i dag, at Sør-Trøndelag politidistrikt ved Trondheim får en dyrekrim-gruppe i en prøveperiode på tre år, fortæller norske TV2

Læs også: Nu er det officielt - dyresex er forbudt

- Vi skal sørge for at flere bliver straffet og dømt for at udføre kriminalitet mod dyr, siger Sylvi Listhaug til tv2..no og uddyber:

- Vi ved, at mange forsvarsløse dyr udsættes for vold, overgreb og andre typer af kriminalitet. Det, vi ønsker, er, at sagerne bliver taget mere alvorligt.

Det såkaldte dyrepoliti skal bestå af tre personer herunder en efterforsker og en jurist.

Læs ogsåDansk forbud mod dyresex går verden rundt

Flere norske dyreværnsorganisationer jubler over konceptet, som har været efterspurgt i flere år, men som altså først nu bliver til virkelighed. En af dem er organisationen NOAH.

- Vi ser positivt på , at der endelig kommer konkrete tiltag og budget, som viser at kriminalitet mod dyr skal tages alvorligt i det her pilotprojekt, siger dyrlæge og leder af NOAH, Siri Martinsen ifølge tv2.no.

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip