Norge har sendt 177 syriske flygtninge til andre lande

Norge har sendt 177 syriske flygtninge tilbage til andre europæiske lande ved at henvise til Dublin-aftalen. Flere menneskerettighedsorganisationer kritiserer nordmændene for deres fremgangsmåde på et tidspunkt, hvor flygtningestrømmen fra Syrien tager til.

Af de 177 flygtninge er 43 sendt til Italien, 25 til Spanien og Tyskland, 22 til Sverige og 15 til Frankrig, viser tal fra det norske politi ifølge NRK.

- Når man tænker på den enorme flygtningeudfordring, som vi står over for, og det lille antal syrere, som det lykkes at komme til Norge, så er det utroligt småligt, at Norge overhovedet vælger at bruge Dublin-aftalen til at sende nogen tilbage til et andet land i stedet for at behandle deres sag i Norge, siger Beate Ekeløve fra Amnesty International i Norge.

Hun reagerer især på, at Italien er det land, som får flest syriske flygtninge fra Norge.

- Det er ganske grotesk, når man tænker på, at Italien allerede har modtaget tæt på 60.000 flygtninge i år. De har sagt, at de ikke kan tage imod flere, siger hun.

Udover Amnesty International Norge reagerer Norsk Organisasjon for Asylsøgere (Noas) og Norsk Folkehjelp på, at Norge bruger Dublin-aftalen på de syriske flygtninge.

Dublin-aftalen åbner for, at flygtninge, der har opholdt sig i et andet europæisk land, kan sendes tilbage dertil for at få deres ansøgninger behandlet.

Aftalen skal sikre, at flygtninge ikke sendes fra land til land, og at de samme sager ikke vurderes i flere lande.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip