Norge indfører midlertidig grænsekontrol

Hvert år den 10. december bliver den prestigefyldte Nobels Fredspris overrakt på Oslo Rådhus. I år går prisen til Den Europæiske Union (EU).

De norske myndigheder har valgt at opgradere sikkerhedsberedskabet i dagene før og efter ceremonien, hvorfor der i perioden fra 3. til 12. december midlertidigt er genindført grænsekontrol for rejser indenfor Schengen-området.

Såvel SAS som Norwegian opfordrer flypassagerer til at medbringe pas eller anden personlig identifikation, hvis man ønsker at krydse grænsen til Norge indenfor den pågældende periode.

Skal forhindre uro
Det norske politi oplyser til check-in.dk, at den midlertidige grænsekontrol sker for "at sikre den offentlige orden og indre sikkerhed, herunder at forebygge indrejse af potentielt voldelige aktører i forbindelse med fredsprisuddelingen."

Schengen-samarbejdet omfatter følgende lande udover Norge og Danmark: Tyskland, Frankrig, Belgien, Holland, Luxembourg, Italien, Spanien, Portugal, Østrig, Grækenland, Finland, Sverige, Estland, Letland, Litauen, Polen, Slovenien, Slovakiet, Tjekkiet, Ungarn, Malta, Island, Schweiz og Liechtenstein.
 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip