Norge indfører midlertidig grænsekontrol

Skrevet af John Meyer

05/12/2012

Mest læste i dag

Hvert år den 10. december bliver den prestigefyldte Nobels Fredspris overrakt på Oslo Rådhus. I år går prisen til Den Europæiske Union (EU).

De norske myndigheder har valgt at opgradere sikkerhedsberedskabet i dagene før og efter ceremonien, hvorfor der i perioden fra 3. til 12. december midlertidigt er genindført grænsekontrol for rejser indenfor Schengen-området.

Såvel SAS som Norwegian opfordrer flypassagerer til at medbringe pas eller anden personlig identifikation, hvis man ønsker at krydse grænsen til Norge indenfor den pågældende periode.

Skal forhindre uro
Det norske politi oplyser til check-in.dk, at den midlertidige grænsekontrol sker for "at sikre den offentlige orden og indre sikkerhed, herunder at forebygge indrejse af potentielt voldelige aktører i forbindelse med fredsprisuddelingen."

Schengen-samarbejdet omfatter følgende lande udover Norge og Danmark: Tyskland, Frankrig, Belgien, Holland, Luxembourg, Italien, Spanien, Portugal, Østrig, Grækenland, Finland, Sverige, Estland, Letland, Litauen, Polen, Slovenien, Slovakiet, Tjekkiet, Ungarn, Malta, Island, Schweiz og Liechtenstein.