Norge øger kontrol ved grænserne

Norges justitsministerium har på grund af strømmen af asylansøgere bedt politiet om at intensivere kontrollen i grænseområderne, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

- Målet med den intensiverede kontrol er at få bedre overblik og styring med, hvem der opholder sig, hvor i landet, siger den norske justitsminister, Anders Anundsen.

- Det er vigtigt, at de norske myndigheder så tidlig som muligt får afklaret identitet og historie hos dem, som kommer til landet.

- Dette skal ske nu for blandt andet at forebygge ulovlig indvandring og bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet, siger den norske justitsminister, der også er beredskabsminister.

Det er det norske politidirektorat, som skal vurdere og afgøre, hvor og hvordan kontroller skal gennemføres, understreger det norske justitsministerium, som tilføjer:

- Det er vigtigt at understrege, at dette ikke drejer sig om at genindføre systematisk personkontrol ved selve grænseovergangene. Det er heller ikke hensigten at afskære mennesker på flugt muligheden for at søge asyl i Norge, siger Anundsen.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip