Norge og Sverige vil have ændret transfervinduerne

Transfervinduerne i Norge og flere øvrige nordiske lande er ikke synkroniseret med resten af Europa.

Nu vil flere af de nordiske lande have ændret den praksis, fortæller chef i Svensk Elitfotboll (SEF), Lars-Christer Olsson.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har som hovedregel, at vinduet mellem sæsonerne, hvor klubber kan købe og sælge spillere, skal vare maksimalt 12 uger.

Midt i sæsonen kan det ikke overskride fire uger. Det er disse regler, de nordiske lande nu vil have ændret.

I dag varer det norske transfervindue i vinterperioden omkring tre måneder fra januar til marts. Om sommeren strækker det sig fra 15. juli til 15. august.

- Vi vil sammen med de nordiske forbund sende en forespørgsel til Fifa og bede dem om at få flyttet transfervinduerne, siger Olsson til fotbollskanalen.se.

Jo Bergsvand fra Norsk Toppfotball (NTF) mener, det er vigtigt, at de nordiske lande står sammen for at få lavet reglerne om.

- Jo flere som kan samle sig om noget, jo større er mulighederne. Det er så enkelt, siger Bergsvand til NTB.

De næste dage skal NTF til møder med deres europæiske interesseorganisation, hvor man vil få et større indblik i de mulige ændringer.

- Jeg har ikke set det konkrete forslag, men vi har snakket om det. Udgangspunktet er, at vi ønsker mere fleksibilitet, og at det bliver ens for alle.

- Jeg har ikke nogen tro på, at det bliver afgjort i morgen, men håbet er at få udjævnet nogle af de små konkurrenceskævheder. Jeg siger ikke, at vi ikke kan leve med det, men det er vigtigt at kæmpe for, siger han.

Også svenskerne vil have ændret længden på transfervinduerne, så det bliver ligesom vinduerne i det meste af resten af Europa både om sommeren og vinteren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip