Norge tager sikker VM-sejr over Danmarks bundrival

Det norske ishockeylandshold har meldt sig ud af nedrykningskampen ved VM i ishockey, efter at Norge fredag eftermiddag besejrede Slovenien med 3-1.

For Danmark var den norske sejr alligevel godt nyt, fordi slovenerne dermed fortsat er uden point i gruppe B inden holdets sidste to kampe.

Mindre behageligt set med danske øjne er det, at nordmændene tilsyneladende har genfundet deres velkendte styrke i powerplay inden mødet med Danmark lørdag.

Efter to overtalsscoringer i onsdags mod Slovakiet lavede Norge tre mod Slovenien, så for Danmark handler det om at holde sig langt væk fra straffeboksen lørdag aften.

Imponerende nok var hallen i Ostrava udsolgt til kampen mellem to hold, der ikke hører til i verdenstoppen, men der var national fridag i Tjekkiet, så mange ishockeygale fans benyttede lejligheden til at tage i skøjtehallen.

Nogen stor kamp blev de nu ikke vidne til. Der manglede tempo og intensitet, men publikum hyggede sig med at heppe på Tjekkiet, der i den samtidige kamp i gruppe A besejrede Østrig.

Det var Patrick Thoresen, der i det niende minut stod for Norges første mål, da han styrede pucken ind efter blot ni sekunder i overtal.

Slovenerne udlignede straks efter starten på anden periode, men Anders Bastiansen og Jonas Holøs gav nordmændene en 3-1-føring, som Slovenien ikke havde kvalitet nok til at true.

Slovenerne, som Danmark skal møde på mandag i det, der meget vel kan blive en direkte kamp om at undgå nedrykning, imponerede ikke.

Holdet har gode spillere - ikke mindst Los Angeles Kings-stjernen Anze Kopitar - men i egen zone manglede der konsekvens, og flere af slovenerne virkede en smule slidte efter nu fem hårde kampe.

Slovenien skal i sine sidste to kampe møde USA søndag eftermiddag og derefter Danmark mandag aften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip