Norge udelukker langrendsstjerne fra World Cup

14/09/2015 20:06

admin

Nyheder

Mest læste i dag

En sponsorstrid mellem Petter Northug og Norges Skiforbund kommer efter alt at dømme til at koste Norges største langrendsnavn deltagelse i denne sæsons World Cup.

Northug, der så sent som i foråret vandt fire VM-guldmedaljer, overskred i weekenden fristen for at acceptere skiforbundets sponsoraftale, og nu erklærer forbundets ledelse sagen for afsluttet.

- Det er vigtigt at pointere, at der ikke er nogen forhandling. Norges Skiforbund har strakt sig så langt i denne sag, som det er muligt. Nogle vil mene for langt. Det har været et generøst oplæg.

- Skiledelsen har færdigbehandlet denne sag og tager ikke noget nyt initiativ, siger Norges Skiforbunds præsident, Erik Røste, til NTB.

Striden har stået på længe og handler om, at Petter Northug har personlige sponsorer, der konkurrerer med forbundets og det norske landsholds.

Northug er ifølge skiforbundet blevet tilbudt samme aftale som i sidste sæson, men har altså valgt ikke at acceptere den inden for tidsfristen.

Det betyder, at han - som sagen står nu - ikke kommer til start i World Cup og heller ikke er med i den prestigefyldte Tour de Ski.

29-årige Petter Northug har i alt 13 VM-guldmedaljer på sin præmiehylde, lige som han to gange har stået øverst på sejrsskamlen ved vinter-OL.

Hans manager, Are Sørum Langås, siger til den norske avis VG, at Northug-lejren vil komme med en redegørelse i løbet af nogle dage.

/ritzau/