Norge vinder langrends-dyst i ottende forsøg

For første gang nogensinde lykkedes det søndag en nordmand at vinde den prestigefyldte langrendskonkurrence Tour de Ski.

Norge har ellers stolte traditioner inden for langrend, men skinationen måtte alligevel vente hele otte år, før man fik en langrendsløber øverst på podiet i form af Therese Johaug, der vandt kvindernes konkurrence.

Faktisk endte det med en tredobbelt norsk triumf i Tour de Ski, da Johaug vandt søndagens etape i italienske Val di Fiemme og kunne indtage podiet sammen med landsmændene Astrid Jacobsen og Heidi Weng.

Den forsvarende mester, polske Justyna Kowalczyk, stillede ikke til start i dette års udgave af Tour de Ski i protest mod sene ændringer i løbsprogrammet.

På grund af manglende sne i tyske Oberhof i slutningen af december blev den lange jagtstart byttet ud med en kortere sprint i kunstsne, hvilket fik Kowalczyk til at trække sig fra hele konkurrencen.

Hos herrerne blev det også til norsk sejr for første gang, da Martin Johnsrud Sundby kom til tops.

Landsmanden Chris Jespersen blev nummer to, mens østrigeren Johannes Dürr blev nummer tre efter sin sejr på den afsluttende etape.

Den norske stjerne Petter Northug måtte nøjes med fjerdepladsen.

/ritzau/ntb

 

Dagens Gossip