Norges håndboldkvinder tæver Rumænien i EM-premiere

Rumæniens publikum er bedre end Rumæniens håndboldlandshold, og bedømt ud fra EM-premieren i Danmarks gruppe, bør kampen om førstepladsen blive et anliggende mellem danskere og nordmænd.

Norge havde nemlig ikke antydningen af problemer i den første kamp i Fönix Hall i Debrecen og vandt 27-19 mod et skuffende rumænsk mandskab, der trods mægtig tilskueropbakning slet ikke kunne få tingene til at fungere.

Det var ingen overraskelse, at Buducnost-målslugeren Cristina Neagu var rumænernes farligste spiller, det var mere uventet, at de øvrige rumænere viste så lidt.

Uden at anstrenge sig kunne Team Esbjerg-målvogteren Kari Aalvik Grimsbø lukke sit mål af i en grad, så rumænerne kun nettede to gange i kampens første kvarter og haltede uhjælpeligt bagefter i resten af kampen.

Med til historien hører også, at nordmændene ikke kan være utilfredse med de franske dommer-tvillinger Bonaventura, der gav favoritterne hovedparten af tvivlskendelserne.

Den rumænske landstræner Gheorghe Tadici var ildrød i ansigtet af raseri allerede efter 10 minutter og fægtede vildt med sit grønne timeout-kort i håbet om at vække sine spillere til dåd.

Men lige lidt hjalp det. Et bredt og ganske velsmurt norsk landshold spillede i højere tempo og med lettere fødder, og de femdobbelte europamestre tog den forventede premieresejr, der ville være blevet endnu større, hvis ikke nordmændene havde taget en slapper til sidst.

Rumænerne skal formentlig oppe sig, hvis de skal true det danske landshold i næste kamp på tirsdag.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip