Normaltid øger risiko for påkørsel af dyrevildt

Natten mellem lørdag og søndag den sidste weekend i oktober skifter Danmark fra sommertid til normaltid. Det medfører øget risiko for påkørsel af vildt, advarer Falck og Dyrenes Beskyttelse.

- Dyr kender ikke klokken, og overgangen fra sommertid til normaltid er hvert år årsag til mange påkørsler af dyrevildt. Med skiftet flyttes dyrenes myldretid om eftermiddagen til en time tidligere, og det betyder, at den kolliderer med menneskers myldretid. Det øger risikoen for kollisioner mellem dyr og biler, siger Allan Bruun Rasmussen, der Falcks vildt- og dyrekonsulent.

Og netop nu er der ekstra mange dyr, der krydser vejene. For efteråret er det tidspunkt på året, hvor der er flest dyr.

- Dyreungerne er blevet store og bevæger sig derfor selvstændigt omkring. Hvor dyrefamilierne i forår og sommer har travlt med at opfostre ungerne, må de i de kolde efterårsmåneder skifte opholdssted for at kunne holde sig i live og finde føde, siger Michael Carlsen, biolog i Dyrenes Beskyttelse.

Alt dette øger trafikken af dyr over vejene – til fare for mennesker og dyr. Et sammenstød kan også have store konsekvenser for dyret, for hvis det ikke dør, vil det forsøge at stikke af. Og hvis dyret er blevet skadet, så kan det betyde en langsom og smertefuld død.

Det er anslået, at mellem 20.000 og 25.000 rådyr og andre hjorte mister livet i trafikken hvert år og problemet er stigende.

 

Foto: Allan Andersen.

 

 

Dagens Gossip