Norman vender tilbage til olympisk bane med succes

For tre år siden vandt cykelrytteren Lasse Norman Hansen guld i den blandede disciplin omnium på cykelbanen ved OL i London.

Mandag var han den stærkeste af fem danskere, som var med ved åbningsdagen af seksdagesløbet i London.

Sammen med makkeren Pim Ligthart er Lasse Norman på tredjepladsen i seksdagesløbet. Det dansk-hollandske par er på omgangshøjde med mandagens to bedste par, Kenny De Ketele - Moreno De Pauw og Iljo Keisse - Gijs Van Hoecke.

Alex Rasmussen og Marc Hester er på sjettepladsen - en omgang bagud, mens den kommende Katusha-rytter Michael Mørkøv og hans bror Jesper Mørkøv er placeret som nummer 13 af 18 par. De to brødre er to omgange efter de førende.

Michael og Jesper Mørkøv prøvede flere gange at stikke af fra feltet og vinde en omgang, men de måtte opgive. Måske fordi flere andre i feltet frygter duoens styrke.

Seksdagesløbet i London er tilbage efter mange års fravær, men løbet varer kun fem dage og slutter fredag. Søndag indledte de fleste af rytterne således seksdagessæsonen med en række andre løb på banen, fordi EM i banecykling fortsat var i gang.

Lasse Norman Hansen, som i sidste uge vandt sølv ved EM i omnium, lagde ud med at vinde scratchløbet på den bane, hvor han fejrede sin karrieres største triumf i august 2012.

Cannondale-Garmin-rytteren blev samlet nummer seks i omnium-løbet og blev overgået af blandt andre Michael Mørkøv. Danskeren, som til nytår skifter Tinkoff-Saxo ud med det russiske Katusha-hold, blev nummer to. Kun briten Mark Stewart var bedre.

Hollænderen Niki Terpstra, som sidste år vandt Paris-Roubaix, blev nummer tre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip