Norsk ekstremist og black metal-musiker dømt i Paris

Den norske højreekstremist og black metal-musiker Varg Vikernes er ved en domstol i Paris blevet idømt seks måneders betinget fængsel og en bøde på 8000 euro (omkring 60.000 kroner) for at have opfordret til racehad og for at forsvare krigsforbrydelser.

Hverken Vikernes eller forsvareren Julien Freyssinet var til stede i retten i Paris, da dommen blev afsagt tirsdag.

Den 41-årige Vikernes er dømt for at have rettet hadefulde angreb mod muslimer og jøder på internettet.

Heller ikke en skare af tilhængere, som har støttet nordmanden under retssagen, var til stede i justitspaladset ved domsafsigelsen. Også to franske antiracistiske foreninger havde rejst et pengekrav mod Vikernes, der symbolsk blev dømt til at betale hver af dem en euro.

Statsadvokat Annabelle Philippe sagde under retssagen i juni, at Vikernes ønsker sig et Europa, hvor alle jøder, muslimer, homofile og kapitalister er væk.

Vikernes, som i dag går under navnet Louis Cachet, siger, at han ikke selv har skrevet de 10 uddrag, som blev læst op fra hans blog under retssagen.

Han har tidligere afsonet en drabsdom på en musikerkollega i Norge og blev anholdt sammen med sin kone på parrets lille jordbrug i den franske landsby Corréze sidste år.

Fransk antiterrorpoliti stormede huset, fandt nogle rifler og anklagede nordmanden for at være i gang med at planlægge et større terrorangreb. Parret blev løsladt få dage senere, da der ikke var tilstrækkeligt med beviser for politiets mistanke.

I stedet kom der fokus på de racistiske ytringer, der var fremsat på hans blog.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip