Norsk EM-hjælp til Danmark: Nu lever medaljehåbet igen

13/12/2014

Det har været en rigtig god lørdag for det danske kvindelandshold i håndbold, hvor tingene er gået præcis, som de danske spillere havde håbet.

Efter Danmarks 28-19-sejr over Polen, leverede Norge den nødvendige skandinaviske søsterhjælp ved at slå Spanien med 29-26 i en fremragende håndboldkamp.

Dermed vil danskerne med sejre over Ungarn og Spanien i de to sidste mellemrundekampe klemme sig foran begge rivaler i kampen om semifinalepladsen.

Danmark er så afhængig af, at Rumænien ikke leverer en sensation og vinder alle sine tre mellemrundekampe og får en bedre målscore end danskerne, men det forekommer umiddelbart urealistisk.

Den dårlige nyhed for danskerne er, at Spanien trods nederlaget viste spil på et så højt niveau, at det bliver mere end vanskeligt for Jan Pytlicks mandskab at tæve spanierne på onsdag.

Sydeuropæerne førte gennem hele første halvleg, hvor specielt den højrehåndede højreback Nerea Pena faldt i øjnene.

Men spanierne har mange andre våben, og de danske spillere kender kun alt for godt den styrke, som Alexandrina Barbosa Cabral og Marta Mangue kommer med.

Spanierne var med til at skabe den bedste kamp, der er set i Debrecen ved denne slutrunde, og Norge måtte op i højeste gear for at holde trit.

Det gav Norge moral, at Betina Riegelhuth scorede med et vildt skud fra 14 meter i første halvlegs sidste sekund og dermed bragte stillingen på 16-16 ved halvtid.

Nordmændene kom forrygende ud til anden halvleg, men det viser lidt om Spaniens styrke, at holdet undervejs indhentede norske tre- og firemålsføringer.

Men i en enormt spændende afslutning var det alligevel nordmændene, der tog sejren - formentlig til stor jubel i den danske EM-lejr.

Nu bliver det for alvor interessant, når Danmark møder Ungarn på mandag og derefter Spanien på onsdag.