Norsk forsker: Mange drabsmænd har en forhistorie som dyremishandlere

I går blev det kendt, at Sør-Trøndelag politidistrikt i Norge får et dyrepoliti, der skal sørge for at flere bliver sigtet og dømt for dyremishandling i området. 

Og dyrepolitiet er ikke kun godt for de dyr, der lider under menneskers mishandling, det kan også få en positiv indvirkning på drabsstatistikken blandt mennesker, fordi børn og unge, der mishandler dyr kan blive voldelige som voksne, siger en norsk forsker. 

Læs også: Norge får dyrepoliti: Skal sørge for at flere bliver straffet

- Dyremishandling kan være en indikator på, at et barn kommer til at udøve alvorlig vold mod mennesker senere i livet, siger Ragnhild Bjørnebekk, der er forsker ved den norske Politihøgskolen, til Tv2.no. 

Hvis dyrepolitiet kan få fat i de børn og unge, der mishandler dyr i en tidlig alder, vil det potentielt kunne aflæses direkte i drabsstatistikken. 

- Der er forskning, der viser, at den groveste vold, der involverer drab og drab i forbindelse med seksuelle overgreb, der har en temmelig stor del af gerningsmændende været involveret i dyremishandling som børn og unge, siger Ragnhild Bjørnebekk til tv2.no.

Læs også: Det er blevet forbudt at sælge hunde på markeder - men ikke katte og kaniner

Hun mener at ved op mod 60 procent af sagerne om vold og drab, der har gerningsmanden været involveret i dyremishandling tidligere. 

Dyrepolitiet i Sør-Trøndelag politidistrikt er i første omgang et pilotprojekt, der skal køre i tre år, før det bliver besluttet, om ordningen skal gøres permanent. 

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip