Norsk hjemmeside opfordrer til drab på muslimer

Politiets Sikkerhedstjeneste i Norge (PST) efterforsker en netside, som opfordrede til at slå muslimer og medlemmer af Arbeiderpartiet ihjel. Hjemmesiden dukkede op i forrige uge, men blev nogle dage senere fjernet.

- PST har indledt en efterforskning for at finde ud af, hvem der står bag denne netside, siger informationsrådgiver i efterretningstjenesten, Martin Bernsen, til TV 2 i Norge.

På hjemmesiden blev islam omtalt som "satanisk ren ondskab", og teksten indeholdt opfordringer til både at dræbe muslimer og personer fra Arbeiderpartiet.

"De er landsforrædere og accepterer Satans religion uden at forstå, hvad det er. Dette gør dem så dumme, at de fortjener døden", lyder truslen mod politikerne.

Ifølge organisationen Vepsen, som kortlægger ekstremister i Norge, er indholdet på hjemmesiden så hadefuldt, at det er på niveau med Anders Behring Breiviks manifest.

- Det er noget af det værste, vi har set. Der er gentagne opfordringer til drab på muslimer og medlemmer af Arbeiderpartiet. Vi frygter, at nogen vil agere ud fra denne type budskab, siger Tor Bach fra organisationen.

Arbeiderpartiets sekretariatsleder, Raymond Johansen, er tilfreds med, at politiet tager sagen alvorligt, men mener, at flere må tage til genmæle mod den slags netsider.

- Mange steder på nettet oversvømmes vi af disse hadefulde ytringer. Jeg tror, at det er vigtigt og godt, at der nu er fokus på det og håber, at det kan bidrage til, at der bliver slået tilbage, siger han til TV 2 i Norge.

I slutningen af juli advarede PST om, at et muligt terrorangreb mod Norge kunne være nært forestående. Det var frygtet, at krigere fra Islamisk Stat var på vej til Norge for at udføre et angreb.

/ritzau/NTB

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip