Norsk kvinde er rask efter ebola-angreb

Den norske kvinde, der blev smittet med ebola i Vestafrika, er efter behandling på Ullevål sygehus rask igen, fortæller hun selv på et pressemøde i Oslo.

- I dag er jeg rask og ikke længere smittet. Jeg føler mig vældig frisk, og det føles egentlig ikke som om, jeg har haft ebola, fortæller Silje Lehne Michaelsen på et velbesøgt pressemøde.

- Jeg er glad for, at jeg blev evakueret hurtigt og problemfrit, forklarer kvinden, der arbejdede i Sierra Leone for Læger uden Grænser.

Hun takker for den behandling, som hun har fået på hospitalet siden sin indlæggelse den 7. oktober.

Hun arbejdede som sundhedsarbejder på et hospital i byen Bo i Sierra Leone, og her fulgte hun spredningen af ebola i den vestafrikanske stat.

- Jeg sad i tre måneder og så ebolaen komme nærmere min by og mit hospital, og at den spredte sig i landet. Jeg så også den totalt fraværende internationale respons og tænkte hver dag: "I dag bliver det endnu vanskeligere at stoppe epidemien, end det var i går", fortæller hun.

Tidligere på dagen meddelte Ullevål sygehus, at Silje Lehne Michaelsen var udskrevet fra højsmitteisolation.

Hun blev allerede dagen efter, at hun havde fået konstateret ebola i Sierra Leone, fløjet til Norge for at komme under intensiv behandling.

Over 4000 mennesker i Sierra Leone, Liberia og Guinea har mistet livet under den seneste ebola-epidemi. Over halvdelen af de smittede i Vestafrika dør af virussygdommen.

Silje Lehne Michaelsen minder om, at være smittet med ebola i Vestafrika er noget andet end at være syg af virussygdommen i Norge.

- At have ebola i Vestafrika betyder kun få chancer for at overleve, og at man sandsynligvis ender med at dø alene, påpeger hun.

Afdelingsleder Dag Kvale på Ullevåls epidemiafdeling er lykkelig for, at det er gået godt.

- Jeg er helt ubeskrivelig stolt over vort personale, siger han.

Han forklarer, at Silje Lehne Michaelsen har fået en type medicin, som knap nok er blevet afprøvet på mennesker tidligere, men han vil ikke uddybe, hvad det handler om.

/ritzau/NTB

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip