Norsk outsider tager fusen på skistjernerne

Skrevet af admin

30/01/2016

Dagens topnyheder

Den norske skiløber Aleksander Aamodt Kilde leverede en stor overraskelse i lørdagens styrtløb i tyske Garmisch-Partenkirchen.

Den 23-årige nordmand slog samtlige favoritter og nappede karrierens første World Cup-sejr.

Mens den førende i styrtløbernes World Cup, landsmanden Aksel Lund Svindal, er ude resten af sæsonen med en knæskade var forventningerne størst til Svindals nærmeste forfølgere i World Cuppen Peter Fill fra Italien og franske Adrien Theaux.

Fill og Theaux formåede ikke at blande sig i kampen om sejren på en dag, der i stedet blev domineret af outsiderne.

Det så længe ud til at den 24-årige slovener Bostjan Kline, der aldrig tidligere har opnået en top-10-placering, skulle nappe en uventet sejr.

Kline havde længe bedste tid i Garmisch-Partenkirchen, men da Aleksander Aamodt Kilde blev sendt af sted med start nummer 30, blev sloveneren skubbet ned på andenpladsen. Nordmanden var 22/100 sekund hurtigere.

- Det er helt utroligt. Da jeg stod i startområdet, håbede jeg på en placering i top-10. Det er helt sygt, siger Aamodt Kilde til NTB.

Det er anden gang i karrieren, at den norske vinder opnår en podieplacering i World Cuppen. I december blev han nummer to i super-G-løbet i Val Gardena.

Aksel Lund Svindal topper styrtløbernes World Cup med 436 point foran Peter Fill med 317 point og Adrien Theaux med 269 point. Østrigske Marcel Hirscher, der ikke var i aktion lørdag, topper den samlede World Cup med 969 point.

Søndag afvikles der storslalom i Garmisch-Partenkirchen.

/ritzau/