Norsk politi anholder mistænkt i 16 år gammel drabssag

Norsk politi har torsdag anholdt en mand, der mistænkes for at stå bag et drab på en 12-årig pige for knap 16 år siden i landsbyen Hedrum, der ligger udenfor Larvik i det sydlige Norge.

Den opsigtvækkende sag er endnu mere bemærkelsesværdig, da den anholdte mand tidligere skal være dømt i sagen.

Politiet i Larvik bekræfter således, at manden er den samme, som blev dømt i 2001 for at dræbe pigen. Han blev dog frifundet året efter.

Manden, som nu er i slutningen af 30'erne, har været i politiets søgelys i mindst 15 år, skriver avisen Dagbladet.

- Dna-beviset bliver centralt. Dna-beviset har stået centralt tidligere i denne sag, og det står centralt denne gang, siger rigsadvokat Tor-Aksel Busch til avisen.

Ti måneder efter, at Kristin Juel Johannessen blev fundet dræbt, blev en 23 år gammel mand anholdt. Han blev fundet skyldig og dømt til 12 års fængsel, da sagen gik i retten i Larvik.

I forbindelse med ankesagen blev der lavet nye dna-analyser fra hår som blev fundet på gerningsstedet. Et laboratorium i Tyskland fandt imidlertid, at håret ikke stammede fra manden, og rigsadvokaten frafaldt tiltalen. Håret kom fra en kvinde.

- Jeg kan ikke sige noget om sagen. Min klient skal i forhør senere i dag. Han har ikke taget stilling til det, politiet anklager ham for. Jeg har haft en samtale med ham, siger mandens forsvarer, Søren Ø. Hellenes, til VG.

En anden mand har tidligere været sigtet for drabet, men sigtelsen mod ham blev henlagt.

Kristin Juel Johannessen blev kvalt og dræbt 5. august 1999. Hun var cyklet hjemmefra for at bade sammen med en veninde. Hun dukkede dog aldrig op til aftalen, og hun blev fundet død i et skovområde ved en øde vej samme aften.

Norsk politi holdt pressekonference om sagen torsdag eftermiddag. Her kom det frem, at nye og forbedrede dna-analyser er årsagen til anholdelsen.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip