Norsk politi efterforsker Volkswagen-skandale

Det norske politis afdeling for økonomisk kriminalitet, Økokrim, vil nu indlede en efterforskning af Volkswagen for bedrageri.

Det skriver nyhedsbureauet AFP fredag.

Norsk politi vil undersøge, om den tyske bilgigant har solgt biler i Norge, som har været udstyret med software, der er beregnet til at snyde i en miljøtest.

- I lyset af den såkaldte Volkswagen-sag i USA og Europa, hvor VW har erkendt omfattende snyd (med software red.), vil Økokrim undersøge, om der er foretaget noget strafbart i Norge, og om svindlen omfatter biler, der er blevet importeret til Norge, oplyser Økokrim i en meddelelse.

De amerikanske myndigheder er ligeledes ved at undersøge, om der kan rejses en straffesag, mens flere amerikanske bilejere allerede har lagt sag an mod VW.

Sagen begyndte, da VW blev taget i at snyde med biler på det amerikanske marked, og siden er det kommet frem, at svindlen berører 11 millioner dieselbiler på verdensplan.

Europas bilmarked er også ramt af sagen, men hvilke lande, der har biler med den omstridte software installeret, har Volkswagen endnu ikke meldt ud.

/ritzau/

 

Dagens Gossip