Norsk politi modtager nye tip om terrortrussel

Den norske efterretningstjeneste, PST, har fået mange nye informationer om terrortruslen mod Norge, men der er fortsat ikke foretaget anholdelser i sagen, skriver den norske avis Dagbladet.

- Vi har fået vældig mange troværdige informationer, som hjælper os med at få udarbejdet et dækkende grundlag for vurderingerne af terrortruslen fremover, siger PST's kommunikationsdirektør, Trond Hugubakken, til NRK.

Han oplyser ikke yderligere detaljer om, hvilke typer informationer, det drejer sig, men han understreger, at trusselsbilledet er uforandret.

- Der er en reel trussel, siger han.

PST advarede torsdag om, at der er en konkret terrortrussel mod Norge. Den skal dog ikke være rettet mod bestemte steder eller bestemte personer. Ifølge PST er det militante islamister med forbindelse til Syrien, der står bag truslen.

Beredskabet i Norge er det højeste nogensinde, siger politiet, som blandt andet har bedt om at kunne bruge Forsvarets specialstyrker. Desuden er hjemmeværnet sat ind i forbindelse med bevogtning af vigtige bygninger.

De skærpede foranstaltninger betyder, at alle indrejsende skal fremvise pas eller id-kort ved de norske grænseovergange i weekenden og mandag.

Hos Stena Line, der har afgange til Oslo fra Frederikshavn, får alle kunder ekstraordinært kontrolleret deres pas eller kørekort.

Uvisheden om, hvem, hvor og hvordan et angreb eventuelt vil blive gennemført skaber udbredt usikkerhed, hvilket afspejles i rygter på de sociale medier og et øget antal henvendelser til blandt andet kirkens krisetelefoner.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip