Norsk politi sænker trusselsniveauet

Selv om terrortruslen hænger over Europa, vurderer Politiets Sikkerhedstjeneste (PST) i Norge, af trusselsniveauet i landet er faldet den seneste tid. Det skriver Nettavisen ifølge nyhedsbureauet NTB.

- Årsagen er, at flere personer, vi var bekymrede for, er dræbt. En del sidder i fængsel og er varetægtsfængslet, siger seniorrådgiver i PST Martin Bernsen.

Seniorrådgiveren nævner ingen navne, men Nettavisen skriver, at omkring ti IS-krigere med norsk tilknytning har mistet livet i kampe i Syrien og Irak.

Samtidig kunne den norske avis VG fredag fortælle, at en af talspersonerne for den islamistiske gruppe i Norge, som går under navnet Profetens Ummah, er blevet dræbt nær byen Mosul i Irak.

Desuden er den øverste talsperson for Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain, i øjeblikket varetægtsfængslet. Han er sigtet for at have rekrutteret krigere til Islamisk Stat (IS).

- Vi har set, at det ekstreme miljø i Norge er blevet mindre og svagere som følge af, at flere er blevet dræbt og pågrebet, siger Bernsen til Nettavisen.

Sænkelsen af trusselsniveauet i Norge sker, selv om det europæiske politisamarbejde Europol vurderer, at terrortruslen mod Europa er større end nogensinde.

- Når det gælder det, som skete blandt andet i Paris, ser vi det samme som resten af verden. Det, som er sket i Europa, har påvirket situationen. PST vil sige mere om det, når vi offentliggør trusselsvurderingen for 2016, siger Martin Bernsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip