Norsk politi: Terrorgruppe er rejst fra Syrien mod Norge

Terrortruslen mod Norge styrkes fredag af nye meldinger om, at en terrorgruppe er rejst fra det borgerkrigshærgede Syrien med Norge som mål.

- PST (Politiets Sikkerhedstjeneste, red.) har grund til at tro, at en gruppe personer er rejst fra Syrien med en målsætning om at gennemføre et terrorangreb i Vesten. Norge er nævnt konkret, siger analysechef i PST, Jon Fitje Hoffmann, til norsk TV2.

- Vi arbejder på at afklare og verificere informationen, men vi mener, at troværdigheden i oplysningerne er styrket, tilføjer han.

Politiets Sikkerhedstjeneste giver ikke nogen oplysninger om, hvor personerne fra Syrien befinder sig nu.

Informationen om den øgede trussel kommer samtidig med, at politiet skal vurdere, om der skal indføres yderligere tiltag efter torsdagens melding om, at der er fremsat en konkret terrortrussel mod Norge - angiveligt fra personer, der har deltaget i kamphandlinger i Syrien.

- Vi skal have telefonmøde med alle politimestrene og få situationsrapporter, og så skal vi se, om vi skal indføre yderligere tiltag, siger politidirektør Odd Reidar Humleård til TV2.

Fredag har det jødiske museum i Oslo valgt at lukke, indtil terrortruslen er ovre. Museet lukkede allerede torsdag.

- Som et potentielt mål har vi taget denne beslutning. Det er trist. Vi har fine udstillinger og mange besøgende turister, men vi kan ikke sætte vores ansattes og vores besøgendes liv i fare, siger Rolf Kirschner fra museet.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip