Norsk politi: Vi kan ikke garantere for sikkerheden

Det norske politi har øget tilstedeværelsen på udvalgte steder, efter at den norske efterretningstjeneste har modtaget en trussel om en nært forestående terroraktion. Men politiet understreger på et pressemøde, at ingen kan garantere for sikkerheden.

- Politiet kan ikke på noget tidspunkt garantere for sikkerheden, men vi gør det, vi kan, for at hovedstaden skal være tryg, siger stabschef ved Oslo politidistrikt, Johan Frederiksen.

- Vi ønsker, at folk bruger byen på en god måde, og at arrangementer bliver afholdt, tilføjer han.

Han siger samtidig, at han ikke vil have noget problem med at sende sine egne børn til planlagte sommerarrangementer. Stabschefen påpeger desuden, at politiet har iværksat tiltag, som måske er lidt i overkanten sammenlignet med hvor lidt, man ved om situationen.

- Men nu har vi fået truslen på forhånd. Det ville være en synd ikke at tage det alvorligt, siger han.

Politiet vil blandt andet indføre en række tiltag for at nedbringe den tid, det tager for dem at rykke ud.

- Vi ønsker at forebygge hændelser, og vi har iværksat en række tiltag, som skal nedbringe responstiden i tilfælde af, at der sker noget, siger Johan Fredriksen.

Det er ikke kun politiet i hovedstaden, der opruster i forbindelse med terrortruslen, som angiveligt er begrænset til de næste par dage.

- Vi har også bedt om øget bistand til forsvaret. Vi ligger på et højt niveau, og vi håber, at en mulig modstander kan se, at politiet er beredt. Vi gambler ikke med folks sikkerhed, understreger stabschefen på pressemødet.

Ifølge den norske efterretningstjeneste er det ekstremistiske islamister, der har deltaget i kamphandlinger i Syrien, som har fremsat terrortruslen.

Der er ikke yderligere oplysninger om hvor eller hvornår terroraktionen er planlagt til at finde sted.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip