Norsk skilegende: IOC laver ikke OL for folket

Den norske skiskytteveteran Ole Einar Bjørndalen mener, at den internationale olympiske komité (IOC) har tænkt for meget på løberne og for lidt på tilskuerne ved skikonkurrencerne under de seneste vinterolympiader.

Og han er bange for, at det scenarie gentager sig ved legene i Sotji, der skydes i gang fredag.

- For os løbere er det blevet bedre og bedre, men det er det ikke for tilskuerne. Det har udviklet sig til en katastrofe. De lukker jo næsten ingen ind til arrangementerne længere. Sikkerhedstiltagene er blevet alt for strenge, siger Bjørndalen til norske NTB.

- Jeg frygter, at der ikke kommer flere tilskuere end til de norske mesterskaber. Sådan har det været ved de seneste vinter-OL. IOC laver ikke længere OL for tilskuerne. Skiskydning kan være en interessant sport, hvis det arrangeres ordentligt.

- Dette OL kommer ikke i nærheden af legene i Lillehammer (i 1994, red.). Det var sidste gang, der var rigtig folkestemning ved vinterlegene, siger den 40-årige nordmand.

I år er det 20 år siden, at Ole Einar Bjørndalen debuterede i OL-sammenhæng. Den gang endte det med en 28.- og 36.-plads.

I dag er nordmanden en af alle tiders mest vindende skisportsudøvere med 94 individuelle sejre i World Cup-konkurrencer.

- Der er ikke så stor forskel på dengang og nu. Jeg har mere erfaring og bliver ikke så nervøs, selv om jeg stadig er spændt før løbene.

Han har seks gange vundet den samlede World Cup i skiskydning, og han har i alt vundet 45 medaljer ved OL og VM. Bjørndalens bedste mesterskabspræstation fandt sted ved legene i Salt Lake City i 2002, hvor han vandt fire guldmedaljer ud af fire mulige.

/ritzau/

 

Dagens Gossip