Norsk supertalent misser opgør mod Italien og England

Skandinaviens måske største fodboldtalent, den 15-årige Martin Ødegaard fra Norge, er trods sidste uges flotte debut på landsholdet ikke udtaget til kampene mod England og Italien. Det skriver avisen Verdens Gang.

Landstræner Per-Mathias Høgmo supplerede søndag aften den trup, som allerede er udtaget til de to kampe, med yderligere otte spillere.

Og Ødegaard var ikke blandt de udvalgte.

Han debuterede i forrige uge som den yngste nogensinde på det norske landshold i en venskabskamp mod Forenede Arabiske Emirater og blev af flere medier udråbt til kampens spiller.

Allerede efter den kamp sagde landstræner Høgmo dog, at han først og fremmest satsede på at få den unge Strømgodset-spiller etableret på U21-landsholdet, som i september møder Portugal.

Og sådan bliver det. Dermed får Martin Ødegaard ikke mulighed for at afprøve sig selv på højeste niveau i venskabskampen mod England på Wembley i denne uge, eller når Norge åbner EM-kvalifikationen den 9. september mod Italien.

- Det tolker jeg som om, at de har bestemt sig for, at han har bedre af at spille 90 minutter mod Portugal end minimalt mod England og Italien, siger fodboldekspert Lars Tjærnås til Verdens Gang.

- De har brugt hjernen mere end hjertet, og det, tror jeg faktisk, er klogt. Uanset hvad, kommer han snart til at gøre sig uundværlig.

Martin Ødegaard blev tidligere på året den yngste debutant i den norske Tippeliga, da Strømsgodsets danske træner David Nielsen gav teenageren debut i landets bedste fodboldrække. Ødegaard har indtil videre scoret tre gange og haft seks målgivende afleveringer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip