Norske Kristoff vinder anden etapesejr

Skrevet af admin

|

20/07/2014

Dagens topnyheder

Det holdt hårdt for sprinterne, men med en stærk spurt vandt nordmanden Alexander Kristoff (Katusha) sin anden etapesejr i Tour de France søndag.

Indtil cirka 50 meter før målstregen lignede det en spurtsejr til Jack Bauer (Garmin-Sharp), som sammen med schweizeren Martin Elmiger (IAM Cycling) havde været i udbrud på stort set hele den 222 kilometer lange etape fra Tallard til Nimes.

Desværre for de to udbrydere, havde danske Lars Bak (Lotto-Belisol) fået besked på, at de skulle køres ind i tide for at sikre en massespurt. Lars Bak sled og slæbte i selskab med en rytter fra Giant-Shimano for at sikre samling, så deres sprintere André Greipel og Marcel Kittel kunne spurte for etapesejren.

De to sprintere blev dog snydt af det russiske Katusha-mandskab, som ikke bidrog meget til arbejdet med at køre udbruddet ind.

Bak er stadig uden kontrakt for næste sæson, fordi Lotto-holdet endnu ikke ved, om medsponsoren Belisol ønsker at fortsætte. Dage som denne er med til sikre danskeren en kontrakt med et andet hold.

Når der var ved at gå grus i maskineriet for sprinterholdene, skyldtes det især flere angreb fra feltet på de sidste kilometer. Det skabte flere gange uenighed om, hvem der skulle arbejde forrest i feltet, og det kunne udbryderne udnytte.

Tinkoff-Saxos Danielle Bennati stod for et stærkt angreb to kilometer før mål, men italieneren var kun lige kommet fri af feltet, da han hamrede hånden i styret i ærgrelse over en punktering.

Jakob Fuglsang, som stadig lider med eftervirkningerne af sit styrt forleden, slap hovedfeltet på de sidste kilometer, men kom sikkert i mål.

Mandag er hviledag i Tour de France.

/ritzau/