Norske redningsfolk er på vej til Nepal

Et Norwegian-fly med 34 redningsfolk og seks hunde lettede mandag morgen fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Flyet ventes at ankomme til Nepal mandag aften, skriver nyhedsbureauet NTB.

Norsar-teamet, der består af mandskab fra Norske Redningshunde, Oslo Brand- og Redningsetat og Oslo Universitetssygehus, stod parat til afrejse søndag aften, men var natten igennem nødt til at vente på landingstilladelse i Kathmandu.

- De var rolige og tilbageholdende, men parate til at yde en indsats. Så vidt det er muligt, er de forberedte på at se megen elendighed, siger den daglige leder af Norske Redningshunde, Jim Olav Hansen, til NTB.

Det chartrede Norwegian-fly lettede klokken 7 mandag morgen. Det ventes at ankomme til Kathmandu ved 17-tiden vores tid, men det er muligt, at flyet bliver nødt til at mellemlande i Aserbajdsjans hovedstad Baku for at tanke op, siger Hansen.

Blandt dem, der nu er på vej til Nepal for at bistå jordskælvsofre, er brigadechef Håvard Bakken fra Oslo Brandvæsen.

- Vi håber at kunne redde og hjælpe flest mulig. Formålet med at tage af sted er at lede efter overlevende, sagde Bakken søndag aften.

29 finske redningsarbejdere kommer først af sted mandag eftermiddag. Efter planen skulle de være lettet fra lufthavnen i Kupio mandag morgen, men flyet er forsinket, oplyser uddannelseschef Esa Ahlberg fra Krisehåndteringscentret.

Han regner med, at gruppen vil kunne være på vingerne ved 15-tiden mandag. De finske redningsarbejderes opgave bliver at søge efter overlevende, som er fanget i bygninger, der er styrtet sammen ved det kraftige jordskælv i Nepal.

Også svenske eftersøgnings- og redningsfolk ventes at lette i løbet af mandag for at deltage i redningsarbejdet i det hårdt jordskælvsramte og fattige Nepal.

/ritzau/

 

Dagens Gossip