Norske skoledrenge bedt om at sidde ned og tisse

Da eleverne på Stuenes Skole i Arendal i det sydøstlige Norge fik helt nye lokaler, var begejstringen stor.

Og tilsyneladende var rektor for skolen også særdeles begejstret for de nye omgivelser, for et af hans første regelsæt på den nye skole var, at drengene skulle sidde ned og tisse, så der ikke kom urin på det pæne nye toiletgulv.

Det er faldet en del af elevrne for brystet, da de mener, de er store nok til at styre tisseriet.

- Beskeden om hvordan vi skal tisser er underlig. Jeg ved godt, at det vigtigste for rektor er, at der ikke bliver tisset ved siden af, men på mellemtrinnet er der tale om drenge fra 13-16 år, som har stået op og tisset i mange år. Det klarer vi fint uden at ramme ved siden af, siger en af eleverne, 15-årige Arild Fernandez Møller-Holst til Aftenposten.

Han peger også på, at det må blive temmeligt svært for skolens rektor, at følge op på reglerne og straffe de elever, der tisser ved siden af.

Men ifølge skolens rektor, Wenche Liberg, så er der ikke tale om en decideret regele, men mere en venlig opfordring. 

- Det er ikke en regel, men noget vi godt vil have. Vi har klassetrin fra 1-10, og de nye toiletter er unisex-toiletter. Når vi godt vil have, at drengene står op og tisser, så er det et spørgsmål om renlighed og af hensyn til de piger, de deler toilet med, siger hun til Aftenposten

Udover den venlige henstilling om at sidde ned og tisse, indførte rektoren også et forbud mod at tage vandflasker med ind i klasselokalet, men efter voldsomme protester blev det besluttet, at det skulle være tilladt alligevel. 

Det norske undervisningsministerium opfordrer ifølge Aftenposten, til at regler som tisseforbuddet bliver diskuteret med elevrådet inden det bliver fremsat af skolens ledelse. 

 

 

Dagens Gossip