Northside forventer overskud trods regnvejr

Selv om et uventet voldsomt regnvejr i weekenden jog en del festivalgæster midlertidigt på flugt fra weekendens Northside festival, ser arrangørerne optimistisk på økonomien dagen derpå.

Mandag morgen var det tid til at pakke ned efter den sjette udgave af Northside, og mens arrangørerne endnu ikke kan sætte tal på et eventuelt overskud, er talsmand John Fogde optimist:

- Omsætningsmæssigt lå vi over det budgetterede fredag. Lørdag lå vi lidt under på grund af regnvejret, og søndag så rigtig fornuftig ud. Så vi forventer, at festivalen overordnet set kommer til at være gået rigtig godt økonomisk.

Lørdagens regn kom bag på festivalledelsen.

- Der var nogle timer om eftermiddagen, hvor det var ret vådt og koldt derude. Mange valgte at forlade pladsen for at gå hjem og hente trøjer og jakker. Og det er klart, at det skader omsætningen. Heldigvis kom mange af gæsterne tilbage igen.

I alt blev der spillet 41 koncerter på, hvad John Fogde selv kalder "den flotteste og bedst afviklede festival vi har lavet".

Ledelsen havde blandt andet fået rettet op på sidste års kritik af for lange køer og toiletforholdene.

- Fredag sidste år stod folk alt for længe i kø for at komme ind på pladsen. Det skyldtes for dårlig skiltning og en for langsommelig proces med at få sat armbånd på, siger John Fogde.

Allerede nu kan man købe billet til næste års Northside, der finder sted 17-19. juni. I resten af juni koster en billet på festivalens hjemmeside 1150 kroner. Ellers kommer man til at lægge mindst 245 krone mere.

For tredje år i træk var der med 35.000 gæster udsolgt til årets Northside festival.

Blandt årets navne var amerikanske The Black Keys, britiske Placebo og det 67-årige 80'er ikon Grace Jones fra Jamaica.

/ritzau/

 

Dagens Gossip