Northug om spritdom: Jeg har svigtet alle

Langrendsstjernen Petter Northug beklager sine "tankeløse handlinger", efter han torsdag modtog en dom på 50 dages fængsel for at køre galt i sin bil under påvirkning af alkohol.

En time efter domsafsigelsen i Trondheim tog 28-årige Northug imod en lille gruppe journalister på et hotel i byen.

- Det er en hård dag. Jeg blev mindet om de tankeløse handlinger, jeg foretog mig. Der har været nogle sorte dage de seneste måneder, og jeg beklager, hvad der er sket.

- Jeg har svigtet mine nærmeste. Jeg har svigtet dem, som har tillid til mig. Og jeg har svigtet alle, der ser op til mig, siger Northug.

Selve retsmødet var en ren tilståelsessag, der ikke varede meget mere end tre kvarter.

Petter Northug gengav sin oplevelse af uheldsnatten tilbage i maj og erkendte sig skyldig i alle fem punkter i færdselsloven, som han var tiltalt for at have overtrådt.

Herunder også at have efterladt sin medpassager uden at sørge for hjælp. Han forklarede dog, at kammeraten - der brækkede et kraveben i forbindelse med uheldet - flere gange selv havde råbt, at Northug skulle stikke af.

Langrendsløberen indrømmede også at have afgivet falsk forklaring til politiet flere gange i timerne efter uheldet, inden han fjerde gang erkendte, at det var ham, der havde været fører af bilen.

Han forklarede sig dog med, at de første forhør var foretaget, mens han stadig var beruset, og derfor tænkte han ikke klart.

- Jeg kommer til at tage denne hændelse med mig i resten af livet og skamme mig over det. Jeg tager min straf og fokuserer på fremtiden, siger han.

- Det kunne være gået værre. Nogen kunne være kommet slemt til skade eller være blevet dræbt. Efter ulykken blev jeg grebet af panik og tænkte ikke klart.

- Jeg fokuserer dog på, at jeg samme dag fortalte sandheden, siger Northug.

Ud over fængselsdommen har Petter Northug fået en bøde på 185.000 norske kroner. Han er også blevet frakendt kørekortet.

/ritzau/NTB