Norwegian bestiller 19 nye af Boeings kæmpe Dreamlinere

Lavprisselskabet gør klar til flere langdistanceruter med en ordre på 19 af Boeings kæmpefly, Boeing 787-9 Dreamliner. Aftalen indeholder også en købsoption på yderligere ti fly af samme type. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Det er mere end en firedobling af Norwegians nuværende langdistanceflåde, som i løbet af de næste fem år vil bestå af 38 Dreamlinere. De første nye kæmpefly leveres i 2017 og skal sikre, at Norwegian kan udvide med flere ruter, siger Norwegians topchef.

- Denne bestilling af 19 nye Dreamlinere er en stor milepæl og gør det muligt for Norwegian at tilbyde en bred vifte af nye ruter til rejsende verden over, siger topchef Bjørn Kjos i meddelelsen.

- For at kunne vokse og dermed styrke vores konkurrencekraft er Dreamlineren helt afgørende. Den har både lavt brændstofforbrug og bedste passagerkomfort, tilføjer han.

Norwegians bestilte Dreamlinere har 344 sæder. Flyet er designet til at spare brændstof og har en lang rækkevidde.

Lavprisselskabet har allerede otte af de lidt mindre 787-8 Dreamlinere i flåden og har 11 af de større 787 i bestilling.

Med ordren ser det ud til, at Norwegian for alvor har lagt problemerne med Dreamlineren bag sig, som især ramte de første fly, der blev indsat på Norwegians ruter mellem Europa og henholdsvis Bangkok og New York i 2013.

Ligesom andre luftfartsselskaber, der har valgt flyet fra Boeing, har Norwegian været ramt af problemer med batterier, bremser, elektriske systemer og brændstoflækager på de første Dreamliner-fly.

Det førte til utilfredse passagerer og store omkostninger for Norwegian, som i februar sidste år vurderede, at børnesygdommene hos Boeings kæmpefly havde kostet selskabet 216 millioner kroner.

Udgifterne skyldes omkostninger til leje af reservefly, ekstra brændstof og udgifter til hotel, måltider og drikkevarer til strandede passagerer.

Norwegians datterselskab Arctic Aviation Assets Limited (AAA) vil eje de nye fly.

Med dagens ordre har Norwegian mere end 150 fly i bestilling hos Boeing inklusive 100 af typen 737 MAX. Derudover har selskabet 100 Airbus A320neo i bestilling.

/ritzau/

 

Dagens Gossip